به گزارش قدس آنلاین، پیشاز ظهر امروز سمینار یک روزه «گزارش از زلزله سرپلذهاب و درسهایی برای ایمنسازی شهرها و روستاهای کردستان» در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
جمیل بهرامی دبیر این سمینار اظهار داشت: زلزله هفته پیش کرمانشاه در نوع خود و در چندین قرن گذشته بیسابقه بوده و متأسفانه در یک منطقه بسیار محروم روی داده و درصد خسارتها را بالا برده است.
وی گفت: با توجه به خسارتهایی که روی داد، انتظار فاجعههای پس از آن بسیار بود اما با مدیریت مردم خوبی اوضاع بهخوبی کنترل و از همان لحظات نخست کمکهای بسیاری به مناطق زلزلهزده روانه شد.
دبیر سمینار «گزارش از زلزله سرپلذهاب و درسهایی برای ایمنسازی شهرها و روستاهای کردستان» تصریح کرد: مرکز زلزله به ازگله و ثلاث باباجانی نزدیک بود و خرابیها به دشت ذهاب و شهر سرپل بیشتر متمرکز میشد.
وی با اشاره به اینکه در لحظات اولیه پس از وقوع زلزله، دانشگاه کردستان تیمی را راهی مناطق زلزلهزده کرد، عنوان کرد: این تیم از مهندسین زلزله و نظام مهندسی استان بود و در منطقه حضور یافتند و به تهیه گزارش علمی از زلزله و شناسایی شریانهای حیاتی محل وقوع زلزله اقداماتی انجام دادند.
بهرامی افزود: ما در مرحله نخست به بررسی مخازن آبی، سیستم لولهکشی و سایر موضوعاتی که به آب مربوط میشد پرداختیم و از لحاظ آلودگی میکروبی آن را مورد آزمایش قرار دادیم وخوشبختانه مورد خطرناکی در آب شناسایی نشد.
وی با بیان اینکه خسارتها و دلایل آن بیشتر مربوط به نحوه ساخت ساختمانها میشد، اظهار کرد: نظارت مهندسی و اجرا درست و دقیق نبوده و بیشترین خسارتها مربوط به قاپها و المانهای معماری بود که سبب بیشترین تخریب و مرگ و میر شد.
نظر شما